Muş Spor Lisesi

Belgegeçer : 04362162040
WEB https://mussporlisesi.meb.k12.tr
Adres : YENİ MAH. 1499 SK. NO 4 İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / MUŞ
VİZYON : Öğrencilerimizin; çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve bu bilgiyi kullanabilen, kalıcı, istenilen ve örnek davranışlar geliştiren, spor anlayışına bağlı, ahlaklı, sporu bir uğraş değil de bir kültür, bir felsefe kabul eden, sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek, toplumsal sorunlara duyarlı, okuyan, araştıran, teknolojik yeniliklere açık, üretken, sürekli kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazanarak takım ruhu ile hareket edebilen, yükseköğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil edebilen, etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır
MİSYON : Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenilenen, aktif öğrenme yöntem ve tekniklerini kullanan; öğrencilerini yüksek öğrenim kurumlarına hazırlayan ve onların topluma aktif uyumunu sağlayan, mutlu, üretken, çağdaş, sosyal – kültürel - bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, kendine güvenen kişiler olarak yetiştiren; ülke sporuna yetenekli sporcular kazandıran ve onların uluslar arası yarışmalara katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlayan, okul sporlarının gelişmesine destek veren, diğer spor kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek için varız.
BAŞARILAR : Okulumuz Kros Kız Takımı 2014-2015 eğitim öğretim yılında Okullar arası Kros Yarışmasında Türkiye Birincisi Olmuştur. Kriket takımı 2021-2022 eğitim öğretim yılında Türkiye ikincisi oldu. aynı yıl kros takımımız Türkiye dördüncüsü oldu.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Saatler : 08.00-15.20
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : ingilizce
Isınma : doğalgaz merkezi sistem
Servis :
Ulaşım : OKULUMUZ ŞEHİR MERKEZİNDE OLUP ŞEHİR İÇİ ULAŞIM ARAÇLARIYLA OKULUMUZA ULAŞIM MÜMKÜNDÜR.
Yerleşim Yeri : Yeni Mah. 1499.SK.NO:4/1 MERKEZ/MUŞ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : MUŞ-MERKEZ
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : İl ve iller arası müsabakalara katılım.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :